Město králů – přihlaste se do speciální kategorie

Krajské kolo Svojsíkova závodu pro Plzeňský kraj se letos uskuteční v Sušici, městě s bohatou historií a malebným okolím, pro které je ne náhodou nazývaná „bránou Šumavy“. Jako symbolický rámec závodu, bylo zvoleno období středověku, kdy byla Sušice na rozkvětu a těšila se přízni českých králů.

Budete startovat ve „speciální kategorii“ bez nároku na postup do celostátního kola. Přesto vás čekají stejně náročné úkoly a trať jako na ostatní družiny, kde prověříte svoje schopnosti v nelehkých úkolech, jako je třeba orientace podle GPS, řešení krizových situací, nebo poskytnutí první pomoci. Cíl závodu je otestovat týmovou spolupráci, schopnost komunikovat, vyhledávat informace a řešit problémy – tedy základní dovednosti dnešní moderní společnosti.

Počet družin startujících ve speciální kategorii je omezen počtem družin postupujících ze základních kol, proto neváhejte a pošlete předběžnou přihlášku na e-mail stredisko@vydristopa.cz (ta by měla obsahovat název střediska, oddílu a družiny, počet členů družiny, kontakt na vedoucího oddílu a rádce družiny). Na „speciální kategorii“ se vztahují pravidla Svojsíkova závodu 2009 a přihlásit se do ní můžou pouze skautské družiny z Plzeňského kraje!

Na všechny účastníky čeká nevšední a pestrý doprovodný program, během kterého se naplno ponoříme do historie středověké Sušice. V sobotu večer společně s primusem města přivítáme na náměstí krále Jana Lucemburského v doprovodu jeho družiny a věrných rytířů, kteří nám předvedou něco ze svého umění a poměří své síly v souboji o ruku sličných dam. To je jen malá ochutnávka z opravdu nabitého programu. Mnoho dalšího na vás čeká 19. – 21. června v Sušici.

Další podrobnosti o Městě králů naleznete na webové stránce závodu: www.svojsikac.krjplzen.cz

Tomáš Mašek (Tom)
za organizátory