Krajské kolo Svojsíkova závodu

Nejdříve družiny po 4 až 8 členech prezentovaly různá skautská témata, které si předem vybraly. V sobotu je čekal modul Závod, na jehož trase bylo připraveno celkem 9 stanovišť zaměřených na skautské dovednosti, ale i na schopnosti uplatnitelné v běžném životě, jako je zdravověda, vyhledávání informací, logické myšlení nebo práce s GPS. Odpoledne si mohli závodníci zahrát velkou hru, konkrétně bitvu o vlajky, která byla skvělou možností, jak si odpočinout od závodního tempa. Hned na ní navazoval další modul – Přežití, kdy dostali soutěžící za úkol uvařit libovolné jídlo na vařiči. Hodnotila se chuť, vzhled a příprava.

Vyhlášení výsledků, zdroj: fotogalerie sipka-skauting.rajce.net

Večer tábořiště navštívil bratr Jan Kacerovský – Akela (předseda Oblasti Bílého orla), který mluvil v jednom z tematických bloků o tom, jak se skautovalo před válkou. Další povídání obstaral bratr Martin Štěrba – Agi (předseda ORJ Plzeň-město). Promítal se také film Skauti bez lilie a Jana Lišková z Limansportu představila outdoorové vybavení. Třešničkou na sobotním dortu byla diskotéka, která se rozjela na plné obrátky ve večerních hodinách.

V neděli byl na programu poslední modul – Brány. Ten testuje schopnosti a dovednosti jedinců. Po důkladném sečtení všech bodů proběhlo na závěrečném nástupu vyhlášení výsledků a oznámení, kdo postoupil do finálového kola. V chlapecké kategorii bude náš kraj reprezentovat družina Kamzíků z plzeňského oddílu Jednapadesátka, střediska Střela Plzeň a v dívčí kategorii družina Tatranek z oddílu Poutníci Hlavňovice, střediska Vydří stopa Sušice. Oběma družinám gratulujeme a přejeme hodně štěstí v celostátním kole.

Dále si můžete prohlédnout: